Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Avis woont onder het aardoppervlak wanneer haar wereld op een dag letterlijk in twee scheurt. Volgens de voorspelling is dit het teken dat het tijd is voor haar volk om terug te keren naar het oppervlak. Haar broer meld zich aan voor een verkenningsmissie, maar als niet terugkeert besluit Avis om het heft in eigen handen te nemen en op zoektocht te gaan naar haar broer.

In het hart van de aarde is een sciencefiction kortverhaal van Stefanie Hulst. Ik had van het verhaal iets anders verwacht voor ik het begon te lezen, maar ik vond het juist beter dan ik had verwacht. Hoewel ik het jammer vind dat we niet veel te weten komen over de wereld waarin Avis leeft, was er toch voldoende informatie aanwezig om een algemeen beeld te kunnen vormen. Aan actie en spanning heeft dit verhaal ook geen gebrek. De plot is goed uitgewerkt en het einde was onvoorspelbaar, wat ik altijd kan appreciëren. Voor liefhebbers van het sciencefiction genre is dit zeker een aanrader!

Yana Pauwels
Avis’ wereld scheurt letterlijk in tweeën, waardoor niet alleen haar onderaardse stad Agiirden maar ook haar leven in puin komt te liggen. Volgens een eeuwenoude voorspelling is de scheuring het teken dat de tijd aangebroken is om terug te keren naar het oppervlak.
Terwijl Avis worstelt met haar angst haar thuis te moeten verlaten, verliest ze ook nog het contact met haar broer die met een kleine groep de oppervlakte is gaan verkennen.
Wanneer de Raad en Oudsten haar aanvraag voor een reddingsmissie stilzwijgend afwijzen, is het aan Avis om haar angst te overwinnen als ze haar broer ooit nog terug wil zien.

Meer Boeken