Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Ffion Morgan is rechercheur in Wales. Op nieuwjaarsdag wordt ze geconfronteerd met een lijk dat komt aandrijven in een meer aan een luxeresort. Het luxeresort The Shore is niet populair bij de lokale bevolking. Er zijn dus heel wat mensen met een motief voor deze moord. Ffion moet samenwerken met rechercheur Leo. Wanneer er geheimen opduiken uit haar verleden vindt ze onverwacht steun van Leo.

 

 

 

‘Het laatste feest’ is het eerste deel van de Ffion Morgan-serie van Clare Mackintosh. Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje in Wales. Dit zorgt al direct voor een unieke setting. Tegenwoordig zijn de Scandinavische misdaadseries enorm in. Het koude regenachtige klimaat gaat ideaal gepaard met een moord. Het concept van een misdaadverhaal waarin iemand slecht wordt vermoord en het hele dorp tegen hem was, bestaat al langer. Maar toch vind ik het altijd intrigerend om te uit te dokteren hoe alle verhalen met elkaar verweven zitten. De passages van het onderzoek door Ffion en Leo worden afgewisseld door flashbacks van verschillende bewoners van het dorp. Zo komen we stukje bij beetje te weten hoe alles nu echt in elkaar zit. We komen steeds meer geheimen te weten tot de uiteindelijke ontknoping. Ik vond het dan ook spannend tot op het einde.

 

 

 

Steeds meer worden er sterke vrouwelijke hoofdpersonages gebruikt in misdaadromans. Ook bij Ffion lijkt dit op het eerste zicht het geval. Toch leren we haar snel genoeg kennen en zien we dat ze ook een emotioneel en duister verleden met zich meedraagt. De empathie die Ffion bij de lezer oproept is groot en hierdoor kunnen we niet anders dan met haar meevoelen.

 

 

 

Het eerste deel van deze serie is zeker geslaagd, al heb ik het gevoel dat het nog beter kan worden. De toon is alleszins gezet voor een nieuwe misdaadserie en ik ben benieuwd wat de rest gaat brengen.

 

 

Yana Pauwels

Deel 1 in de Ffion Morgan-serie van Clare Mackintosh.

 

De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer.

 

Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie, Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen.

 

De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…

Meer Boeken