Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Lore van Dun.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Verliefd, verloofd, verkleumd speelt zich, zoals de titel al doet vermoeden, af in de winter. Esme kan haar geluk niet op want voor de feestdagen komt Rory naar haar en haar familie. Als hij net voor zijn vlucht nog een snelle interventie met de brandweer doet, vallen die plannen in duigen. Hij breekt zijn voet en mist zijn vlucht. Gelukkig besluiten ze dan maar om naar Drumnadrochit te gaan. Het is niet echt de droomvakantie die Esme voor ogen had, maar ze is wel samen met Rory! Haar beste vriendin Shaena heeft ondertussen haar eigen donutzaak geopend. Tussen haar eigen werk door besluit ze Rory te helpen en zo stuit ze op een groot familie geheim. Als Esme gearriveerd is, besluit ze haar in vertrouwen te nemen.

Het is een tijdje geleden dat ik Leef, lach, loch las. Gelukkig begint het verhaal met een kleine opfrissing. Zo kan je dit boek eventueel ook lezen zonder het vorige gelezen te hebben.

In dit verhaal is er een wisselend perspectief tussen Shaena en Esme. Dit zorgt voor een leuke afwisseling tussen de verliefde Esme en Shaena die bezig is een startende zaak uit de grond te stampen. Omdat beide personages zo’n verschillend leven hebben, is het heel leuk om deze afwisseling te lezen. Zo lees je ook het moment waarop Shaena het geheim ontdekt en later Esme in vertrouwen neemt. De vriendschap tussen de twee is heel leuk neergeschreven. Iedereen heeft zo’n vriendschap nodig in zijn leven.

Net zoals deel één zitten we het grootste deel van het verhaal in Schotland. Deze keer is er minder aandacht voor de omgeving, wat een beetje spijtig is. Gelukkig kon ik mij dat nog heel goed herinneren van het eerste deel. Doordat het daar zo uitgebreid aan bod kwam, is het ook minder gemis in dit verhaal.

Verliefd, verloofd, verkleumd is een heel leuk tweede deel in de serie. Het verhaal verloopt helemaal anders dan deel één en weet daardoor heel goed te verrassen.  Ik kijk al uit naar deel drie.

Lore van Dun

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Meer Boeken