Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Arts Kate reist naar het verre Antarctica om een overleden arts daar te vervangen. In eerste instantie wordt zijn dood afgedaan als een ongeluk, maar al gauw komen er bewijzen boven drijven dat er meer aan de hand is. Wanneer er dan nog meer doden vallen en er onverklaarbare dingen gebeuren, is Kate er van overtuigd dat ze met een moordenaar in het kamp zitten. Lukt het Kate om de moordenaar te vatten en iedereen veilig te stellen?

Niet zo heel lang geleden heb ik het boek Antrax eiland van D.L. Marshall gelezen en dit verhaal doet me er zo een beetje aan denken. Beiden verhalen spelen zich af op een afgelegen gebied, waar een team mensen het moeten opnemen tegen een moordenaar. Beide hoofdpersonages hebben ook hun eigen duister verleden waar we gaandeweg meer van te weten komen. De setting van beide verhalen is wel anders. In ‘Het donker’ bevinden we ons in de kou op Antarctica tijdens de wintermaanden. Door de goede opbouw van de setting en het gedetailleerd verloop, waande ik me precies tussen al deze mensen. De kou kon ik bijna tot in mijn botten voelen. Ik ben dan ook blij dat Emma Haughton heeft gekozen voor deze abnormale setting.

In het begin maak je kennis met de winterploeg op Antarctica en worden er een heleboel mensen voorgesteld. De ploeg bestaat uit verschillende nationaliteiten en verschillende karakters waardoor het soms lastig was om de personages uit elkaar te halen. Naarmate je de mensen beter leert kennen en ook hun karaktereigenschappen is het makkelijker om ze uit elkaar te houden. Ze geeft ieder karakter ook een dubieus kantje, waardoor je bij iedereen op den duur je twijfels gaat hebben. Dit gepaard met het duister op Antarctica, zorgt voor de constante aanwezigheid van een bedreiging.

Emma Haughton heeft hier dus een parel van een thriller geschreven. De setting is perfect, de personages zijn allemaal verdacht, het bevat een heleboel plottwists en het einde was onvoorspelbaar. Kortom als je op zoek bent naar een goede thriller voor deze koude, donkere winterdagen is ‘Het donker’ zeker een aanrader!

Yana Pauwels

In Het donker van Carnegie Medal-genomineerd auteur Emma Haughton reist EHBO-arts Kate North naar Antarctica om een overleden arts op het VN-onderzoeksstation te vervangen.

 

Het leven van spoedeisendehulparts Kate North staat op zijn kop door een persoonlijke tragedie. Wanneer ze de kans krijgt om aan de slag te gaan bij het VN-onderzoeksstation op Antarctica grijpt ze die zonder twijfel met beide handen aan. Op Antarctica zou niemand haar kennen – en niemand dus weten over haar tragische verleden. Eindelijk geen medelevende blikken en mensen die vragen hoe het met haar gaat. Maar terwijl het station in een totale winterduisternis gehuld wordt, begint Kate te vermoeden dat de dood van haar voorganger niet toevallig was. En hoe meer vragen ze stelt, hoe gevaarlijker het wordt voor iedereen… Een huiveringwekkende, claustrofobische thriller met sterke personages en een geweldige setting.

Meer Boeken