Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Laura is populair op sociale media. Wanneer ze op een dag een onschuldige foto post, verwacht Laura dan ook niet dat ze een gemene reactie hierop ontvangt. Maar het blijft niet bij één reactie. Al snel wordt Laura’s sociale media overspoelt door trollen en wat Laura ook doet, ze kan hen niet doen zwijgen. Kan Laura hier een einde aan maken of gaat ze eraan onderdoor?

Vind ik niet leuk is een kortverhaal waarin we kennis maken met de gevaren van sociale media, populariteit en internettrollen. Waar het begint met één gemene reactie, leidt het al snel tot een aanval op de sociale media van Laura. Ze gaat de confrontatie aan met de internettrollen en waar het eerst niet zo simpel lijkt, ontdekt Laura dat er achter deze gemene façade onzekere mensen schuil gaan.

Dit is zeker een actueel onderwerp en is ideaal voor de jongere onder ons om hen kennis te laten maken met de gevaren van sociale media. Ook leert het hen hoe met gemene comments moeten omgaan. Dit verhaal zit dus boordevol waarheden en levenslessen ook al voelt dit niet zo aan wanneer je dit aan het lezen bent. Ik vind de gedachtegang achter het verhaal zeker geslaagd.

Yana Pauwels

Laura heeft een populair socialmediaprofiel. Ze vindt het geweldig om haar leven met de hele wereld te delen en fleurt op van alle likes die ze krijgt. Tot iemand een gemene reactie onder een van haar foto’s plaatst.

Haar vriendin Tess is ervan overtuigd te weten hoe je zo’n hater moet aanpakken, maar algauw gaat het van kwaad naar erger. Dan duiken er vreemde wezens op die het op Laura hebben gemunt en dreigt ze niet alleen haar online plezier, maar ook zichzelf kwijt te spelen.

Meer Boeken