Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Tessa Konings is leerkracht. Hoewel ze haar job graag doet en de leerlingen fantastisch vindt, voelt ze toch dat het haar allemaal te veel wordt. Ze dreigt te verdrinken in haar oneindige takenlijstjes. Haar nieuwe collega Boris maakt het haar ook niet gemakkelijk met zijn kritiek. Tessa moet de strijd aangaan met een beginnende burn-out, gelukkig kan ze rekenen op hulp uit een onverwachte hoek.

On(der)wijs druk bevat een thema dat meer dan ooit aanwezig is in onze maatschappij. Niet alleen in het onderwijs, maar ook in andere beroepen lijken steeds meer jongeren te kampen met een burn-out. Er wordt meer druk op hen gelegd, niet enkel vanuit het bedrijf zelf maar ook door hun zelf. Tessa wou met haar takenlijstjes een overzicht bewaren met wat ze allemaal nog moest doen, maar verdronk uiteindelijk in al het werk dat ze haar eigen oplegde via deze lijstjes. Stilaan zien we dat Tessa het perfect zijn probeert los te laten en terug het genot gaat opzoeken van het lesgeven. Want uiteindelijk is het dat waar het om draait; plezier hebben in je job!

De schrijfstijl van dit boek is vlot en je vliegt door de pagina’s heen. Ik heb het boek gelezen met een lach op mijn gezicht door de nodige humor die er in verwerkt wordt. Tessa is een realistisch personage en ik denk dat veel mensen zich in haar gaan herkennen. Een moeilijk thema dus, verwerkt in een hilarisch, goed geschreven verhaal.

Yana Pauwels

Tessa Konings heeft het als wiskundedocent niet makkelijk. Ze staat vermoeid op, het lukt haar gedurende de werkdag nooit om alle geplande taken op tijd af te krijgen, elke avond zit ze tot aan haar oren in het nakijkwerk en de e-mailtjes van opdringerige ouders. De weekenden zijn te kort om haar energieniveau weer op te krikken. Werken in het onderwijs is leuk, maar de werkdruk die je er gratis bijkrijgt… Oef! En dan is er ook nog de nieuwe collega, Boris, die bakken met kritiek op Tessa uitstort. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Meer Boeken