Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Liefde in tijden van ontkenning is een los te lezen vervolg op Liefde in tijden van moord van Claudia Vanzegbroeck. De novelle gaat over Anna, een bibliothecaresse in de gevangenis die verliefd wordt op de gevangene Peter. Peter zit onschuldig in de gevangenis voor de moord op zijn vrouw. Peter wil zich echter niet in een nieuwe relatie smijten en wil eerst alles op een rijtje zetten, maar zijn gevoelens voor Anna vallen niet meer te ontkennen.

Ik heb het eerste deel van deze mini-serie niet gelezen, maar er staat een korte samenvatting aan het begin van het tweede deel. Uiteindelijk valt het tweede deel ook los te lezen, maar het lijkt me wel handig als je al wat achtergrond hebt. Zoals de titel al aangeeft gaat deze novelle over liefde in tijden van ontkenning. Omdat dit een novelle is, kan er niet heel diep worden ingegaan op de emoties en twijfels die hiermee gepaard gaan. Toch kon ik Peter heel goed begrijpen in zijn twijfels over een relatie met Anna. Ik heb nog al enkele kortverhalen gelezen van Claudia Vanzegbroeck en ik vind dat ze het ,voor een kortverhaal, altijd oprecht kan doen overkomen.

Persoonlijk vond ik het ook leuk dat het verhaal zich afspeelt in Leuven en vooral UZ Leuven omdat ik hier ook werk en het altijd wel leuk is om over een stad te lezen dat je kent. Maar zelfs al ken je Leuven niet, toch is deze novelle een echte aanrader!

Yana Pauwels

Anna De Jong, bibliothecaresse, en Peter Claes, orthopedist bij UZ Leuven, leren elkaar voor het eerst kennen in de gevangenisbibliotheek. Wanneer Peter vrijkomt, voelt Anna zich verloren. De liefde die ze al van bij het begin voor hem voelt gaat maar niet weg. Zijn vertrek zet haar hele leven op zijn kop.
Buiten de muren van de gevangenis probeert Peter zijn leven weer op orde te krijgen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, zeker wanneer er iets gebeurt dat zijn hele toekomst zal veranderen. Het bittere gevoel dat hij in de gevangenis heeft opgelopen, laat hem niet meer los en doet hem beseffen dat Anna hem enkel wilde helpen. Zal Peter erin slagen om met Anna te praten over de aangrijpende gebeurtenis? Biedt de toekomst nog nieuwe kansen?
Liefde in tijden van ontkenning is het los te lezen vervolg op Liefde in tijden van moord, het kortverhaal dat Claudia Vanzegbroeck schreef voor de bundel Valentijn met twee.

Meer Boeken