Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

De vijftienjarige Riv is een zeemeermin, maar ze leidt stiekem een ander leven op land. Ze probeert zich aan te passen aan een tienerleven op het land. Wanneer er dan onverwachte golven Rotterdam teisteren, moet ze op zoek gaan naar de oorzaak. Ze vreest niet alleen voor haar geheim leven, maar ook om haar vrienden te verliezen. Er worden steeds meer geheimen prijs gegeven en uiteindelijk blijkt niets te zijn wat het lijkt.

 

Buiten ‘De kleine zeemeermin’ heb ik niet veel verhalen gehoord of gelezen over zeemeerminnen. Toch zijn zeemeerminnen één van mijn favoriete fantasy wezens. Ik vond het dan ook heel leuk dat ik eindelijk een verhaal over deze wezens kan lezen. De wereld van Riv is ook goed opgebouwd en ik ben blij dat er een verklarende woordenlijst op het einde van het boek stond. De wereld is op zich niet moeilijk om te begrijpen, maar het is altijd handig om het even te kunnen opzoeken als je een woord niet meer weet. Ook het bovennatuurlijk avontuur dat Riv en haar vrienden meemaken, vond ik voortreffelijk om te lezen. Er werd veel gewerkt aan detail en ook de spanning was zeker aanwezig.

 

Ik ben ook dol geworden op Riv als personage. Ze probeert zoveel bij te leren over het leven op het land en probeert toch haar zeemeermin leven te respecteren. Riv is ook een oprecht persoon en steunt haar vrienden in alles. Ik ben blij dat ik deel uit mocht maken van haar persoonlijke groei. En ik moet toegeven dat ik ook stiekem jaloers ben dat ze een zeemeermin is.

 

Ik heb dus oprecht genoten van dit verhaal en de magische wereld onder de zee. Ik was altijd al dol op zeemeerminnen en dit verhaal heeft me zeker enthousiast gemaakt. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat Riv en haar vrienden nog voor ons in petto hebben.

Yana Pauwels

Zolang ze haar verleden verzwijgt en foundation op haar kieuwen draagt, is de vijftienjarige Riv Pinksterbloem de normaalste scholier van het Kastanjelyceum. Maar wanneer mysterieuze vloedgolven Rotterdam teisteren, vreest ze dat haar geheime leven als zeemeermin in gevaar komt. Samen met haar vrienden stort ze zich in een avontuur van draken en dynastieën, terwijl een paar groene ogen toekijkt bij elke stap …

Een fantasyverhaal voor young adults over jezelf zijn, hoeveel tegenstellingen daar ook bij komen kijken.

Meer Boeken