Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Ben en Alex zijn beste vrienden en delen tijdens hun studie een appartement in Antwerpen. Alex valt op mannen, Ben heeft altijd al relaties gehad met vrouwen. Toch kan Ben niet ontkennen dat hij een bepaalde aantrekkingskracht voelt naar Alex toe. Is dit enkel vriendschappelijk of zit er meer achter? Ben en Alex proberen uit te zoeken wat ze voor elkaar voelen, maar dit verloopt niet zonder slag of stoot.

Toen ik de korte inhoud van het boek las, was ik ervan overtuigd dat dit een luchtige feelgood ging zijn met veel liefde en romantiek. Ik was dan ook aangenaam verrast toen het verhaal over zoveel meer ging dan alleen dat. Het bevat veel meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken. Er is niet alleen liefde aanwezig in dit verhaal, maar ook meer zwaardere thema’s zoals liefdesverdriet, dood en drugsgebruik komen aan bod. Wat niet wilt zeggen dat je het boek moet mijden omdat het misschien te neerslachtig is want de liefdevolle scènes zijn nog steeds meer in overvloed aanwezig. De manier waarop beide personages naar elkaar toegroeien en niet alleen een persoonlijke groei, maar ook een relationele groei meemaken, is mooi om te lezen. Het feit dat de huidige corona pandemie ook een rol heeft gekregen in het boek, maakt het alleen maar realistischer.

Pumpkin spice latte ,with love is een lgbtq+ boek, maar het voelt niet zo aan. De relatie tussen Alex en Ben wordt heel luchtig beschreven en komt ook reëel over. De liefde tussen de twee personages spat van de pagina’s af en ik was dan ook blij dat ik mocht deel uitmaken van hun evolutie als koppel.

Dit boek heeft me toch meer weten te raken dan ik had gedacht. Een luchtige feelgood kun je het niet noemen, maar toch kan ik het boek niet neerleggen. Sofie Broeckx heeft mij laten zien dat er in deze donkere tijden ook veel liefde aanwezig kan zijn.

Yana Pauwels

Beste vrienden Ben en Alex zijn vastbesloten om van hun laatste jaar rechten een feest te maken: samen studeren, samen daten, samen uitgaan. 2020 heeft andere plannen met hen.

Ben durft, zeker nu, niet aan het thuisfront te melden dat hij eigenlijk liever als barista dan als advocaat aan de slag wil. Terwijl zijn vriendin Leanne naar Estland vertrekt om haar studies Beeldhouwen af te ronden, start Ben weinig enthousiast met een master-na-master Fiscaal Recht.

Gelukkig kan hij zijn krappe kot inruilen voor een gezellige studio; Alex borg zijn plannen voor een jaar in het buitenland op en voortaan delen ze zowel hun rekeningen als hun studierichting. Maar ook dat loopt anders dan gepland.

Meer Boeken