Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Onze favoriete boeken van 2020

Het einde van 2020 nadert, het ideale moment voor een terugblik op de boeken van het afgelopen jaar. We lazen allebei heel veel pareltjes van boeken, maar ook minder goede boeken. Die tweede categorie gaan we snel vergeten, maar die parels daar blikken we graag op terug!

 

Lore

Het was een moeilijke keuze om te kijken welke boeken mijn favoriete van 2020 waren. Ik heb heel wat boeken vijf sterren gegeven en heb daaruit de toppers gekozen van dit jaar.

 

Zoek het maar uit – Chantal van Gastel

Dit was één van mijn eerste boeken van 2021. Ik had dit boek al een tijdje op mijn e-reader staan en vond het dan ook hoog tijd om dit boek te lezen. Wat een topper was dit! Mijn jaar was meteen goed begonnen. Het verhaal wist mij helemaal mee te slepen in het leven van Ella.

 

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Leven met een leugen is het tweede deel van Baguette met Jam. Baguette met jam was een absolute topper en Leven met een leugen wist dit zeker te evenaren.

 

Zon – Lucinda Riley

Ik ben een grote feelgoodfan dus het zesde deel van de zeven zussen moest ik natuurlijk meteen lezen. Ik vond het geweldig! Nu is het afwachten op het zevende deel, mei is al in zicht.

 

De dochters van Fontana – Lori Nelson Spielman

De boeken van Lori Nelson Spielman zijn altijd een schot in de roos. Ik keek er dan ook echt naar uit dat er eindelijk een nieuw boek zou verschijnen van haar in 2020 en het was een groot succes. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal van Emilia, Lucy en Poppy. De recensie van de dochters van Fontana verscheen al eerder op bookplace2.be.

 

Raak me. Niet. – Laura Kneidl

Ik las dit boek vooral omdat er heel veel over gepraat werd. Wat ben ik blij dat ik na deel 1 meteen verder kon in deel 2. Het boek is de hele heisa dubbel en dik waard! De recensie van Raak me. Niet. lees je hier.

 

De kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Ik had nog niet alle boeken gelezen van Rebecca Yarros, dus ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten. Wat een prachtboeken schrijft zij! Ik ben meteen na dit boek verder gegaan in haar andere reeksen. De kleur van  Colorado werd al gerecenseerd door mij en die recensie lees je hier.

 

Beter op reis – Viora Rebergen

Dit is een prachtig verhaal, soms hartverscheurend, maar echt de moeite waard. Ik schreef hier al eerder een recensie over, die lees je hier.

 

 

Yana

Ook ik heb redelijk wat boeken verslonden dit jaar die ik vijf sterren heb gegeven. Daaruit vind ik onderstaande boeken de beste.

 

Heks & Jager – Shelby Mahurin

Ik ben heel verrast geweest door dit boek. Dit boek bevat fantasie, spanning en romantiek dus alles wat ik zoek in een goed boek. In mei verschijnt het tweede deel ‘Bloed & honing’ en ik kijk er erg naar uit!

Nooit meer alleen – Angelique Haak

Dit is niet zomaar je alledaagse detective thriller, maar het verhaal wordt gaandeweg verteld door het heden en het verleden te laten samenweven. Het bevat veel plottwists en een einde dat ik niet zag aankomen. Mijn recensie vind je hier.

 

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Een young adult gecombineerd met een thriller. De ideale combinatie dus! Geschreven door de ogen van een tiener is dit een spannende klopjacht naar de dader.

Zullen we het liefde noemen – Tine Bergen

Na het lezen van de College boeken ben ik grote fan geworden van de schrijfstijl van Tine Bergen. Dit boek is dus één van mijn favorieten geworden omdat er wederom veel spanning aanwezig was en goed uitgewerkte personages. Daarnaast is het psychologisch aspect ook zeker aanwezig en zet het boek tot nadenken. Hier vind je mijn recensie terug.

Toxine – Rani De Vadder

Het debuut van Rani De Vadder was meteen een schot in de roos. Een heerlijke young adult en fantasy die je mee neemt op avontuur in een magische wereld.

De onbekende vrouw – Mary Kubica

Deze psychologische thriller is één van de beste thrillers die ik dit jaar heb gelezen. Mary Kubica zet je de hele tijd op een dwaalspoor en laat de ene plottwist na de andere op je af komen.

 

 

 

 

 

Met veel plezier hebben we deze boeken gelezen in 2020 en we zijn dan ook heel benieuwd naar wat 2021 voor ons in petto heeft!

 

 

Yana Pauwels

januari 3, 2021

Tags:
boeken feelgood favorieten fantasie Thriller

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.

Door te verzenden accepteer je het Privacybeleid