Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Favoriete thrillers

Iedereen die me kent, weet dat ik een grote thriller fan ben. Ik heb al veel thrillers verslonden waarvan er enkele tot mijn favorieten zijn gaan behoren. Deze favorieten deel ik graag met jullie zodat jullie wat inspiratie kunnen opdoen.

 

 

 

Iene miene mutte – MJ Arlidge

 

Inspecteur Helen Grace gaat op zoek naar een gruwelijke psychopaat. Deze psychopaat houdt ervan twee mensen te  ontvoeren en deze tegen elkaar opzet tot één van hen sterft. Helen Grace is er van overtuigd dat deze slachtoffers verbonden zijn met elkaar en begint een klopjacht naar de dader.

 

Iene miene mutte is het eerste deel in de Helen Grace-reeks van MJ Arlidge. Ik ben per ongeluk op dit boek gestoten tijdens een uitstapje naar de boekenwinkel. Ik was meteen verkocht door de spannende achterkant. Nadat ik ook het tweede boek in de reeks heb gelezen, behoort MJ Arlidge tot mijn favoriete thrillerschrijvers. Ik heb ondertussen al de hele reeks in mijn boekenkast staan.

 

 

 

Honderd kamers – Maxime Paredis

 

Emma vindt een dagboek in het oude landhuis waar ze woont. Er staan raadselachtige dingen in en samen met haar zus Robin probeert ze de oorsprong van het boekje te achterhalen.

Sofie verhuist naar ditzelfde landgoed met haar gezin. Al snel begint ze onverklaarbare dingen te zien en vindt ze dat haar echtgenoot zich raar gedraagt. Wat is er aan de hand met dit landgoed?

 

Maxime Paredis is een schrijver van Vlaamse bodem. Honderd kamers is zijn debuut en wat voor een debuut was dit! Dit is een echte psychologische thriller die in je hoofd kruipt en je met kippenvel achterlaat op het einde van het boek.

 

 

 

Zullen we het liefde noemen?  – Tine Bergen

 

Esther en haar man Stef houden van elkaar en de kinderen. Ze houdt ook van haar vader en een onbekende man. Al zou ze dat liever niet willen. Wanneer op een dag haar zoon Linus de overbuurman doodrijdt, probeert Esther te achterhalen wat er nu juist is gebeurt. En wat zou zij doen voor de mensen waar ze van houdt?

 

Ik maakte voor het eerst kennis met Tine Bergen door haar college-reeks. Dit is een spannende YA reeks en ik was meteen verkocht door haar schrijfstijl. Ook dit is een psychologische thriller die echt in je hoofd kruipt en die je aan het denken zet. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en het is nog enkele uren door mijn hoofd blijven nazinderen.

 

 

 

Black Friday – Maren Stoffels

 

Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van hun studentenvereniging. Beiden zijn bereid om tot het uiterste te gaan en beiden hebben daar hun eigen reden voor. Al snel blijkt dat de ontgroening toch niet zo gemakkelijk wordt als ze aanvankelijk dachten. Macht kan ervoor zorgen dat mensen zich anders gaan gedragen.

 

Ik ken Maren Stoffels voornamelijk van haar boeken zoals Sproetenliefde en Op blote voeten, dus deze thrillers zijn een compleet ander genre dan ik van haar gewend ben. Maar het was direct een schot in de roos. De spanning druipt van elke pagina af en het einde was zo onverwacht. Daarnaast was het verhaal heel herkenbaar en las het heel vlot.

 

 

 

De onbekende vrouw – Mary Kubica

 

Sadie en Will verhuizen met hun kinderen naar een klein kustplaatsje. Al snel wordt hun nieuwe buurvrouw dood aangetroffen. Sadie gaat op onderzoek uit om niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de kinderen te beschermen. Al snel komt de waarheid aan het licht, maar het is niet waar Sadie op had gehoopt.

 

Dit boek is niet zo bekend, maar toch vind ik dat deze zeker meer aandacht mag krijgen. Ook dit is een psychologische thriller (valt het op dat deze mijn favoriete soort thrillers zijn?). Wederom had dit een einde dat ik totaal niet had zien aankomen. De schrijfstijl is heel aangenaam en vlot en je voelt dat de spanning langzaamaan wordt opgebouwd. Het is dus de moeite waard om te lezen!

 

 

Uiteraard heb ik nog veel andere goede thrillers gelezen, maar deze boeken zijn me echt bijgebleven. Hopelijk doen jullie hier inspiratie op. Wat is jullie favoriete thriller?

Yana Pauwels

februari 27, 2021

Tags:
Thriller favorieten

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.

Door te verzenden accepteer je het Privacybeleid