Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Must reads tijdens je zwangerschap

Leesfanaat en zwanger? Dan moest ik natuurlijk op zoek naar boeken over zwangerschap! Ondertussen ben ik bijna 7 maanden zwanger en zijn er al heel wat boeken gepasseerd.

Het werd dus dringend tijd om mijn aanraders op te lijsten.

 

Eten als je zwanger bent – Lobke Husson

Ondertussen weet iedereen dat eten voor twee helemaal niet nodig is tijdens de zwangerschap. Er zijn wel heel wat andere dingen om rekening mee te houden. Zo zijn er heel wat dingen die je niet meer mag eten of maar met mate. Daarnaast kan je best bepaalde dingen iets extra op het menu zetten. ‘Eten

als je zwanger bent’ geeft je hiervoor een goede leidraad mee met duidelijke info, recepten en leuke mama-verhalen.

 

Mama worden, Alles wat je moet weten over de zwangesrchap en de bevalling – Bernard Spitz

Mama worden is een heel uitgebreid boek dat je zo goed als alle info meegeeft die je nodig hebt. Er komen specialisten aan bod, maar ook mama’s krijgen hun plaats in het boek. Heel wat vragen worden besproken en je krijgt extra informatie. Het boek zorgt voor extra zelfvertrouwen en neemt elk twijfelmomentje weg.

 

Mama’s van twintig twintig – Lore De Vilder

Als zwangere vrouw in de coronatijd vond ik dit een absolute must read! In ‘Mama’s van twintig twintig’ vertellen twintig mama’s over hun zwangerschap, bevalling en de eerste maanden met een baby tijdens de coronatijden. Je leest de voordelen, maar ook nadelen. Je leest wat experts vinden en ervaren hebben. Het zorgt voor een heel gemengd gevoel over deze tijden. Is het nu een voordeel, een groot nadeel of zit de waarheid in het midden?

 

Mijn kind is te vroeg geboren – Christine Vanhole

Een boek waarvan je hoopt het nooit nodig te hebben. Toch wou ik zeker dit gelezen hebben. Je weet nooit. ‘Mijn kind is te vroeg geboren’ bespreekt elk aspect dat bij een vroeggeboorte aan bod komt. Hoe ga je om met alle gevoelens die erbij komen kijken. Daarnaast worden er ook tips gegeven over hoe je je baby kan leren kennen en hoe je bepaalde signalen herkent. De uitleg van experts wordt aangevuld met verhalen van mama’s die een vroeggeboorte hebben ervaren.

 

 

Naast al deze vooral informatieve boeken heb je ook nog heel wat ludieke boeken die zeker de moeite waard zijn om eens te lezen

  • Die andere moeders doen ook maar wat – Elsbeth Teeling
  • Ik word mama – Sofie Vanherpe
  • Mama heeft alles onder controle – Sofie Vanherpe

Welke boeken vind jij echte aanraders voor tijdens de zwangerschap of net na de geboorte?

Lore van Dun

mei 7, 2021

Tags:
zwangerschap boeken tips

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.

Door te verzenden accepteer je het Privacybeleid