Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Leesdip, wat te doen?

2020 eindigde ermee en 2021 begon er spijtig genoeg ook mee, een gigantische leesdip! Ondertussen zijn we begin februari en heb ik nog steeds geen enkel boek gelezen. Het gaat zelfs zover dat ik sinds begin januari ook geen enkele poging meer ondernomen heb. Tijd voor een oplossing! 1 februari leek mij de perfecte symbolische dag om terug te beginnen met lezen. Wat ik ga proberen? Dat lees je hier!

  • Herlees een favoriet boek

Dit lijkt wel de ultieme tip. Lees een boek waarvan je weet dat je het geweldig vind. Het kan je meeslepen, het zorgt ervoor dat je geen seconde meer wil stoppen. Iets anders heb je niet nodig toch? Spijtig genoeg ben ik niet zo’n herlezer. Ik heb heel erg getwijfeld, een paar keer voor de boekenkast gestaan, maar toch de knoop niet doorgehakt. Als de andere tips niet helpen, is dit mijn ultieme noodoplossing.

  • Lees een boek waar je al maanden naar uitkijkt

Deze tip ga ik deze week eens toepassen. Ik kijk al van zodra ik ‘Welkom bij Hotel Flanagans’ zag passeren in de folders uit naar dit boek. Omdat het nu verschenen is, het ideale moment om dit boek te lezen en hopelijk zo van mijn leesdip af te raken. Het boek ligt al het hele weekend naar mij te lonken vanuit de zetel dus ik ben heel benieuwd hoe vlot ik ermee weg ben als ik begin te lezen.

  • Doe een buddy-read

Deze tip is de perfecte stok achter de deur. Je ‘moet’ wel lezen want je buddy wacht op jou om het boek te bespreken. Ideaal hierbij is als je een boek opdeelt in verschillende stukken, zo wordt de druk niet meteen te hoog. Als de andere tips niet werken zal ik dus op zoek moeten naar een boek om samen met Yana te lezen. Zo kan zij mij hopelijk helpen.

  • Lees een kortverhaal

Dit lijkt me een hele goede tip bij een leesdip. Bij een kortverhaal heb je niet het vooruitzicht van zoveel pagina’s. Je zit meestal heel snel in het verhaal omdat er maar een beperkt aantal pagina’s zijn. Daarnaast gaat het verhaal goed vooruit en kan je het misschien wel in één keer uitlezen. Zo ben je ook niet afhankelijk van de drukte de dagen erna om je boek te kunnen uitlezen.

  • Plan een vast leesmoment

Een veel voorkomende oorzaak van een leesdip is gebrek aan tijd. Als dit het probleem is kan je natuurlijk altijd gewoon in je agenda elke dag een halfuur of een uurtje reserveren voor lezen. Wie weet helpt dit geplande moment wel om je helemaal af te sluiten van al het andere werk dat je hebt en kan je eindelijk terug lezen!

 

Ik ga dus alvast beginnen met lezen in ‘Welkom bij hotel Flanagans’. We zien wel of het werkt! Wat is jou ultieme tip tegen een leesdip?

Lore van Dun

februari 2, 2021

Tags:
leesdip boeken tips

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.

Door te verzenden accepteer je het Privacybeleid